Telefon Yol Tarifi WhatsApp

Sac Su Deposu Temizleme

Sac Su Deposu Temizleme

Sac Su Deposu Temizleme

Su depoları kendi içlerinde metal alaşım, beton ve plastik olarak ayrılabilmektedir. Beton su depoları fayans, izolasyon kaplama ve kara sıva olarak değerlendirilirken, plastik su depoları fiber, polietilen ve plastik olarak çeşitlendirilmektedir.

Metal alaşım su depoları ise sac, galvaniz ve çelik olarak birbirinden ayrılmaktadır. Sac su depoları galvaniz ve çelik su depolarına göre daha kalitesiz ve dayanıksız depolardır. Suyla korozyona girme süreleri, galvaniz ve çelik su depolarına göre daha kısadır.

Bu ve benzer sebeplerle sac su depolarının kullanılmasını önermemekteyiz. Kullanıma sunulan sac su depolarının da düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin aksatılmaması gerekmektedir. Sac su deposu temizliği profesyonel firmalar tarafından yapılması gereken bir hizmetler bütünüdür. Sac su depolarının zeminleri bölmeli ya da düz olabilir.

Sac su deposunda paslanma rahatlıkla oluşabilir. Paslanma zamanında tespit edilmediğinde hızla ilerler ve su deposunu kullanılamaz duruma getirebilir. Bu nedenle Sac su deposu temizliği sonrası muhakkak detaylı etüt yapılmalı ve olası bir paslanma tespit edilir ise, hizmet alan kurum yetkilisine detaylı rapor edilmelidir.

Paslanma durdurulamaz ise, sac su deposu kısa sürede delinir ve sonrasında izolasyonla bu deliği kapatma imkanı bulunmamaktadır.

Bakteri, mikro ve patojenlerin üremesi içinde sac su deposu kullanışlı değildir. Kullanışlı olmamasının nedeni, bu hastalık yapıcı bakteri ve mikroorganizmaların sac depolara kısa sürede tutulum göstermesidir.

Hastalık yapıcı bakteri ve mikroorganizmalardan korunmak için sac su deposu temizliği ve dezenfeksiyonu asla ihmal edilmemelidir.

Sac su deposu temizleme işlemi uzman firmalar ve profesyoneller tarafından uygulanmalıdır. Sac su deposu temizliğinde olası gergi demirlerine asla müdahale edilmemelidir. Müdahale edilen gergi demirleri zaten mukavemeti az olan depoda yapısal bozukluklara ve dağılmalara sebebiyet verebilir.

Sac su deposu modüler yani parça parça yada tek kaynaklı olarak kullanıma sunulabilmektedir.

Sac su deposu temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biride kaynak yerlerinde kaçaklardır. Temizlik ve dezenfeksiyonu ihmal edilmiş bir sac depoda kısa sürede korozyon oluşur ve paslanma başlar. Bu paslanma ilk olarak sac birleşim noktalarındaki kaynak yerlerde tutulum gösterir. Su deposu temizliği sonrası %60 atılan bu pas geride incelme ve kaynak kopmalarına sebebiyet verebilir.

Bu olağan bir durumdur. Bu durumun tespit edilmesi çok önemlidir. Böyle bir konu tespit edildiğinde sac su deposunun kaynak yerleri derhal tazelenmelidir.

Belirtmiş olduğumuz tüm hususlarda açıkça anlatılmak istenen; sac su deposu temizliği kadar, temizlik ve dezenfeksiyon işlemi sonrası yapılacak etüt çalışması da çok önemlidir.

Sac su deposu temizliği işlemlerinde Sağlık Bakanlığının ön gördüğü kimyasallar kullanılmalıdır. Bu kimyasalların geride biyolojik atık bırakmaması için durulama ve yıkama sonrası ozonlama işlemleri de ihmal edilmemelidir.

Sac su deposu temizliği, diğer tüm depo türlerinde olduğu gibi 6 ayda bir yaptırılmalıdır. Sağlık Bakanlığının 2007-67 genelgesinde belirtildiği gibi su deposu temizliği ihmal edilmemesi gereken, zorunlu hizmetler alanında değerlendirilmektedir.

Sac su deposu temizleme işlemlerinden önce bir randevu günü belirlemeli ve randevu gününde depoyu ekiplerimize boş teslim etmeniz önem arz etmektedir.

Bir sac su deposunun temizlenmesi için illaki biyolojik kirlilik saptanmasına gerek bulunmaz. Bilinmelidir ki her su deposu temizlenip dezenfekte edilmediğinde muhafaza ettiği suyu sağlıklı olarak saklayamaz ve tüketime sunamaz.

Bu nedenle Sac su deposu temizliği işlemi ihmal edilmeden her altı ayda bir ve devamında periyodik şekilde yaptırılmalıdır.

Sac su deposunun yoğunlukla tercih edilmesinin tek sebebi, diğer depo türlerine göre ucuz yani maliyetsiz olmasıdır. Maliyeti düşük olan bu depoların ileride yaratabileceği sağlık problemleri yada izolasyon ihtiyacı ortaya çıktığında ödenecek tutarlar değerlendirildiğinde, sac su deposu alınmasını ve kullanılmasını firma olarak önermemekteyiz.

Sac su deposu paslandığında yapılması gereken tek işlem epoksi izolasyondur. Epoksi izolasyon sac su depolarına muhakkak ki delinme yada yarılma yapılmadan uygulanmalıdır. Bu delinme ve yarılma problemleri ancak su deposu temizliği sonrası yapılacak detaylı etütle tespit edilebilir.

Tekdez Kurumsal olarak Sac su deposu temizliği ve Sac su deposu dezenfeksiyon işlemlerini profesyonellerimiz vasıtasıyla vermekteyiz.

Tekdez Kurumsal firmamızdan Sac su deposu temizleme hizmeti randevusu oluşturabilir ya da öğrenmek istediğiniz soruların cevaplarını uzman temsilcinizden talep edebilirsiniz.