Telefon Yol Tarifi WhatsApp

Su Sebiliniz Sizi Hasta Edebilir

Su Sebiliniz Sizi Hasta Edebilir

Su Sebiliniz Sizi Hasta Edebilir

Gizli damacanalı, üstten damacanalı, ofis tipi, sanayi tip, arıtma bağlantılı, yarı buzdolabı sistemli gibi birçok modelde su sebilleri üretimi yapılmaktadır. Genel olarak her su sebilinin çalışma prensibi aynıdır.

Sebile besleme için su takviyesi yapılır, sebil rezistanslarla suyu soğutur veya ısıtarak muhafaza eder, tüketiciye sunumu yapar. Model ve markasına göre ayrılmada her su sebilinin düzenli periyotlarla temizlik ve ozon dezenfeksiyonun yapılması gereklidir.

Temizlenmeyen Su Sebili Sizi Hasta Edebilir!

İshal, bağırsak enfeksiyonu, halsizlik, alerjik durumlar, deride pul pul dökülmeler gibi sağlık problemlerinin birçok nedenlerinden bir tanesi de su sebilleri olabilir.

Temizlik ve ozon dezenfektesi 30 gün ile 60 gün aralığında yapılmamış su sebillerinde, fiziksel kirlenme ile biyolojik kirlilik oluşabilmektedir.

Biyolojik kirlilik oluşan su sebillerinde Koliform, Enterokok, hatta E.Coli bakterileri üreyebilir ve bu bakteriler sebilden su tüketenlerin sağlığını ciddi boyutlarda risk altında bırakabilmektedir.

SU SEBİLİNDE ÜREYEN BAKTERİLERİN NEDEN OLDUĞU, SAĞLIK SORUNLARI

Koliform Bakteriler ve Sebep Olduğu Hastalıklar:

Koliform bakteriler, su sebillerinde rahatlıkla üreyebilmektedir. Su sebillerinde bulunmaması gereken Koliform, tüketimi yapılan suyun mikrobiyolojik kalitesinin düştüğünü hatta tüketilmemesi gerektiğinin bir göstergesidir.  Koliform bakterilerin neden olduğu birçok hastalık bulunmaktadır.

 Mide ve Bağırsak İltihabı Sorunları:

Su sebillerinde Koliform bakterileri genellikle toz ve toprak kaynaklı olabilmektedir.

Bununla birlikte sebilin kurulum yapıldığı alanın kirliliği veya güneş ışınlarına direk maruz kalması da koliform üremesine neden olabilmektedir.

Mide bulantısı, ishal gibi hastalıklar çoğunlukla ilk belirtilerindendir.

İnsanlarda Üriner Sistem Enfeksiyonları:

Koliform gurubu kirliliğin en fazla neden olduğu sağlık sorunlarından biri idrar yolu enfeksiyonlarıdır.

KESİN TEŞHİS VE TEDAVİLER İÇİN MUTLAKA SAĞLIK KURULUŞLARINA BAŞVURULMALIDIR.

Enterokok Bakterileri ve Sebep Olduğu Hastalıklar:

Enterokok bakterilerinin su sebillerinde bulunması, özellikle fekal kaynaklı bir bulaşma durumunu ifade edebilmektedir. Fekal; dışkısal ya da dışkılama ile bulaşan kirliliği ifade eder. Yani içme amaçlı kullanılan sularda asla Enterokok bulunmamalıdır.

Bağırsak Enfeksiyonları:

Enterokok bakterilerinin genel olarak kendini gösterdiği sağlık sorunlarının başında, bağırsak enfeksiyonları gelmektedir.

Enterokok bakterileri, bağırsaklarda enfeksiyonlara yol açabilir ve bu durum mide krampları, ishal ve ateşle kendini gösterebilir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

İnsanlarda Üriner Sistem Enfeksiyonları:

Ağrılı idrar, idrar kaçırma, sık sık idrara çıkma gibi problemlerde literatürde enterokok bakterilerinin neden olduğu sağlık sorunlarını ifade edebilmektedir.

E.Coli Bakterisinin Neden Olduğu Hastalıklar:

E.Coli bakterisi, genellikle bağırsaklarda bulunan bir bakteridir. Su sebillerine bulaşması genellikle lavabo sonrası ellerin yeterli temizlenmemesi ve bu kirli ellerle su sebillerine müdahale edilmesi vasıtasıyla bulaşabilmektedir. Bakterili yani kirli ellerle musluk uçlarına temas, e.coli bakterisinin bulaşması için yeterli bir sebeptir.

Coli Sonrası İshal:

Patojenik E. Coli türleri, kanlı ishale (hemorajik ishal) neden olabilir. Bu durum, şiddetli karın ağrısı, ateş ve dehidratasyonla birlikte görülebilir.

Bazı Ekoli türleri, HÜS adı verilen bir hastalığa yol açabilir. Bu durum, kan pıhtılaşması, kan basıncında düşme ve böbrek yetmezliği gibi ciddi komplikasyonlara neden olabilir.

Yukarıda belirtilen hastalıkların önlenmesi için su sebillerinin düzenli temizlik ve bakımının yanı sıra, güvenli su kaynaklarının kullanılmasına da dikkat edilmelidir.

 

İNTERNET; BİLGİ PAYLAŞIMI ALANIDIR. ASLA HASTALIK TANISI VEYA TEDAVİSİ İÇİN KULLANILMAZ. BU KONU SAĞLIK KURULUŞLARININ UZMANLIĞI VE YETKİSİNDEDİR.

 

Su Sebilleri Nasıl Kirlenir?

Su sebilleri kirliliği 2 şekilde değerlendirilmelidir. Bunlardan ilki fiziki kirlilik, ikincisi ise biyolojik olarak kirlenmiş su sebilleridir.

Su sebilleri zamanla çeşitli etkenlere bağlı olarak kirlenebilir. Bu kirlenme süreçleri bir dizi faktöre dayanır ve genellikle su sebili bakım ve temizliği ile önlenebilir.

Su Sebili Kirlilik Sebepleri Nelerdir?

Su sebillerinin periyodik temizliğinin ihmal edilmesi:

Periyodik olarak temizliği yapılmamış su sebilleri, dış kaynaklar ve kendi bünyesinde ürettiği bakteriler ile biyolojik olarak kirlenmektedir. Bu sebeple su sebili temizliği ihmal edilmemeli ve hep aynı periyodik takipte uzman firmalara yaptırılmalıdır.

Su sebilleri zaman içinde kullanıma ya da az kullanıma bağlı olarak kireç, mineral birikintileri, bakteri ve diğer kirleticilerle dolabilir. Su sebilleri periyodik olarak temizlenmezlerse, oluşan fiziksel kirlenme suyun kalitesini düşürür.

Sebile alınan suyun kullanılmaması sebebiyle sirkülasyona girmemesi:

Örnekle açıklamak gerekirse marketten aldığımız bir pet şişeyi hiç kullanmadan 1 yıl boyunca muhafaza edelim. Sonrasında tükettiğimizde suyun tadının değiştiğini, demirimsi bir tat aldığını duyu organlarımız ile gözlemleyebiliriz.

Su sebillerinde suyun uzun süre hareketsiz kalması, bakteri ve mikroorganizmaların üremesine zemin hazırlar. Suyun düzenli olarak sirküle edilmediği yani kullanılmadığı durumlar, suyun kalitesini düşürebilir ve kötü tat ve koku oluşumuna neden olabilir.

Yeteri kadar su sebillerinin kullanılmaması:

Su sebilleri suyun yeteri kadar tüketilmediği durumlarda, yani suyun durgun beklediği durumlarda biyolojik kirlenme ortaya çıkabilmektedir. Yeteri su tüketimi olmayan sebillerde, su sirkülasyonu yetersiz olabilir bu da sebil içerisindeki suyun fiziksel ve mikrobiyolojik olarak kirlenmesine neden olur.  

Sebilin kurulu olduğu alandaki kirletici çevre koşulları:

Sebilin kurulduğu çevredeki toz, genel çevresel kirlilik zamanla zaman ile su sebiline de nüfuz eder. Bu da sebil içerisindeki tüketilen suyun temizliğini etkiler. Düzenli olarak su sebili temizlik ve ozon dezenfektesi yapılmadığında, çevresel kirleticiler sebildeki suyu kullanılmayacak duruma getirebilmektedir.

Bilinçsiz tüketiciden kaynaklı durumlar:

Kullanıcıların sebili kullanma biçimi, temizlik alışkanlıkları ve kullanılan suyun kalitesi de cihazın temizliğini etkiler. Örneğin, kirli ellerle dokunulan musluklar, sebilin vaktinden önce daha hızlı kirlenmesine neden olabilir.

Su sebilinin haznesi asla tüketici tarafından açılmamalıdır. Birçok alanda haznenin açıldığını hatta suyun sıcaklığını kontrol etmek için parmakla müdahale edildiğine şahit olmaktayız. Böyle bir durumda sebilin temiz kalması neredeyse imkansızdır.

Su sebili temizliği için düzenli periyotlarla temizlik yapmak, su sirkülasyonunu sağlamak, su kalitesini kontrol etmek ve tüketici odaklı önlemler almak bu sorunları minimize etmede yardımcı olabilir. Bu önlemler, su sebilinin uzun ömürlü olmasını sağlar ve sağlıklı içme suyu sunar.

SEBİL TEMİZLİĞİ İHMALE GELMEZ!

Su Sebili Temizliği Nereye Yaptırılır?

Su sebili temizliği ve dezenfeksiyonunda ozon haricinde kimyasal ürünler, su sebili temizleme solüsyonları ya da tabletleri, çamaşır suyu, sirke gibi ürünler asla kullanılmamalıdır.

Su sebili temizlik dezenfektesi sadece ozonlama yöntemi ile yapılır. Su sebili ozonlama ve temizliği yapacak firmaların Sağlık Bakanlığı yetki belgeleri, GSM ruhsatları, İSO 9001 belgeleri, OSGB sözleşmeleri tam olmalıdır.

Ayrıca su sebili temizlik dezenfektesini yapacak personellerin muhakkak hijyen belgesi, isg belgesi, portör sağlık kayıtları, mesleki eğitim belgeleri eksiksiz bulunmalıdır.

TEKDEZ KURUMSAL firmamızdan; Geniş servis ağımız, eksiksiz kalifikasyon belgeleri ve 1000’ i aşkın referans portföyümüz sayesinde, güvenilir şekilde su sebili ozon temizleme hizmeti alabilmektesiniz.

Su Sebili Temizliği Nasıl Yapılır?

Su sebili temizliği yapılırken dikkat edilmesi gereken önemli konu, damacana yuvasının altta yani gizli mi yoksa üstte mi olduğudur. Her koşulda hazne, hazne kapakları, bidon delici ve dalgakıran sistemi yani iç ünite temizliği yapıldıktan sonra su sebili ozonlaması yapılabilmektedir.

Üstten damacana takılan su sebillerinin hazne yuvasına erişim kolaydır. Alttan gizli damacanalı su sebillerinde ise üst vidalı dış ünite sökülür ve soket elektronik bağlantıları çıkarıldıktan sonra hazne içine ulaşılıp temizliği yapılabilmektedir. Su Sebili Temizliği Yetkili ve Profesyonel Firmalarca Yapılabilir.

Su Sebili Temizliği Randevu İletişim Hattı

Su sebili temizliği ve dezenfeksiyonu hizmetlerimizden faydalanmak için 02125540555021255405560505116105705526291059 numaralı hatlardan bizlere ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcinizden talebinizin aciliyetine istinaden, en erken günlere ya da saatlere hizmet planlaması yapabilmektesiniz.

 

Su sebili kaynaklı olduğunu düşündüğünüz sağlık problemlerinde, vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşunuzdan destek almanızı öneririz. Sonrasında TEKDEZ KURUMSAL firmamızı arayarak su sebili temizliği ve ozon dezenfektesi talep edebilirsiniz.

Su sebilinde hastalık kaynaklı bir mikrobiyolojik üreme var mı yok mu kontrolleri içinde dilerseniz ekibimiz sebilden su numunesi alıp, tarafınıza akredite olarak sonuçlandırabilmektedir.

TEKDEZ KURUMSAL firmamızı arayarak su sebilinizi ozon dezenfektesi yaptırabilir ve gönül rahatlığıyla kullanım sağlayabilirsiniz.