Telefon Yol Tarifi WhatsApp

Buzdolabı Nasıl Temizlenir?

Buzdolabı Nasıl Temizlenir?

Buzdolabı temizliği gereksinimi, sadece buzdolabı kokusu oluştuğunda yada kurtlanma durumlarında olmamaktadır. Her buzdolabı standart periyotlarda temizlenip dezenfekte edilmesi gerekmektedir.
Buzdolaplarında en sık rastlanan ve gıda zehirlenmelerine sebebiyet veren bakterileri Salmonella ve Botulinum olarak belirtebiliriz. Bu bakteriler genellikle et veya süt ürünlerinin bozulup kurtlanması ile ortaya çıkmaktadır.

Firmamız Tekdez Kurumsal’ı arayarak Buzdolabı nasıl temizlenir? hakkında servisimizde uyguladığımız işlemlerle ilgili bilgi alabilir ve akabinde Buzdolabı ozon dezenfektesi talep edebilirsiniz.

Buzdolabı Nasıl Temizlenir?

Buzdolabı Temizliği İçin Sağladığımız Profesyonel Desteğimiz

Buzdolabı Nasıl Temizlenir hakkında maalesef birçok yanlış bilgi internet ortamında dolaşmaktadır. Sirke ile buzdolabı temizliği, karbonat veya soda ile buzdolabı temizliği gibi astı astarı olmayan metotlara güvenip asla uygulama yapılmamalıdır.
Bu ürünlerde buzdolabı temizliği yapmak, olası bir bakteriyi yok etmeyeceği gibi, yeni bakteri üremesini de tetikleyebilmektedir.
Salmonella ve Botulinum bakterilerinin üremesi için en uygun zemin, buzdolaplarında bozulan gıdalar ve uzun süre temizlik dezenfektesi yapılmayan dolaplardır.

A. Koku ve biyolojik kirliliklerde ilk müdahaleyi kendi başınıza yapmalısınız.
Profesyonel ekiplerimiz gelene kadar buzdolabı ön temizliğini mutlaka yapmalısınız. Bu temizlikte sirke, vanilya gibi gıda ürünleri yerine çamaşır suyu veya türevlerini kullanmalısınız.

B. Dolap arkasındaki tahliye teknesi ve havalandırma kanal temizliği.
Akredite ekiplerimiz, dolabın arka tahliye teknesinin ve tekne havalandırma hortumunun temizlik dezenfektesini yaptıktan sonra, dolabın ağır hareketlerle fazla sallanmaması gerektiğini hatırlatmaktadır. Bu, tekne içerisindeki kötü kokulu atık suyun dışarı temas etmesini önlemek içindir.
C. Dolap kapak lastiklerinin ve yuvalarının temizliği
Buzdolabında kötü kokuya sebebiyet verecek alanlardan biride dolap kapağının filtre lastikleridir. Bunlarda mutlaka ekiplerimiz tarafından temizlenip dezenfekte edilmektedir.
D. Buzdolabı iç ünitenin temizliği ve dezenfektesi
Hidrojen ve güçlendirilmiş hidrojen ile buzdolabının tüm iç ünitesini temizleyen ve dezenfekte eden ekiplerimiz, Salmonella ve Botulinum bakterilerinin yok edilmesini amaçlamaktadır.

E. Ozonla Hava Nötralizasyonu

Buzdolabında bakterinin nüfuz etmesi muhtemel iç alanının en az 20.000 mg kapasiteye sahip cihazlarla ozon dezenfektesi yapılmasını içerir. Buzdolabı iç alanı ozonlaması ile kötü kokuya neden olan ve hastalık yapıcı tüm mikroorganizmalar nötrleştirilir.

F. Mekanın Komple Ozon Sanitasyonu Ve Oksijen Yükseltme

Buzdolabının kurulu olduğu ve Salmonella ve Botulinum bakterilerinin yayılım yapabileceği tüm mekanın ozonla dezenfekte edilmesi ve oksijen miktarının maksimum seviyeye çekilerek detaylı sanitasyonunu kapsar.

BUNLARI ASLA YAPMAYINIZ “DİKKAT!”

Vakti kaybetmeden firmamızla iletişime geçerek, buzdolabı biyolojik kirliliklerin erken müdahale ettirebilirsiniz. Bu sayede, buzdolabınızı ve diğer ev eşyalarınızı atmaktan ve sağlık problemleri yaşamaktan kurtulabilirsiniz.
Buzdolabı ön temizliğinde sirke, kahve, soda, vanilya gibi ürünler asla kullanmayınız. Buzdolabı ön temizliğini sadece çamaşır suyu veya türevleri ile yapmanız gerekmektedir.
Buzdolabınızı temizliyorsanız, böcek ilaçlamasına başvurmayın. Bunu yapan firmalara karşı dikkatli olun. Hiçbir gıda saklama alanına böcek ilacı püskürtülmemelidir.
Buzdolabını ekiplerimizin dezenfektesine kadar elektrik fişinden çekin. Motor ünitesinin çalışmaması gereklidir.
Kapalı gıdaları düşünmeden atınız. Hiç açılmamış paketli bir gıda ürünü bile olsa, kullanmadan bakteriye maruz kalma riskine karşı tüketmeden atmanız gerekmektedir.
Firmamızdan destek almadan önce, akreditasyon belgelerimizi kontrol edin. Sağlık Bakanlığı, İSO, hijyen ve mesleki eğitim gibi belgelere sahip olduğumuzu görebilirsiniz. Bu sayede, durumunuzu fırsata çevirmek isteyen firmalara karşı önlem almış olursunuz.
Kendi imkanlarınız ile yapabileceğiniz ön temizlik sonrası bakteri yavaşlayacak ama yok olmayacaktır. Asla koku geçti, bakteri geçti diye düşünmemelisiniz. Bu zaman kaybına, haliyle daha olumsuz durumlara sebebiyet verebilir.