Telefon Yol Tarifi WhatsApp

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Pratik Çözümler Ve Öneriler

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Pratik Çözümler Ve Öneriler

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Pratik Çözümler Ve Öneriler

Buzdolabı kokusunun oluşması için bazı olağan dışı durumların meydana gelmesi gerekir.

Bu durumların en başında hanede değilken, şalter atması ya da elektriklerin kesilmesi veya buzdolabının bozulması sonucunda dolap içerisindeki tüm gıdaların kurtlanması gelir.

Bu olumsuz durumda buzdolabı ve ortam içerisinde hızla Salmonella ve Botulinum bakterileri ürer. Bu bakteriler kendini koku, sineklenme ve kurtlanma ile belli etmektedir.

Salmonella ve Botulinum bakterileri zehirlenme gibi ciddi sağlık tehdit oluşturacağı için, vakit kaybetmeden profesyonel destek alınmalıdır.

TEKDEZ KURUMSAL firmamızı arayarak Buzdolabı kokusu nasıl giderilir hakkında servisimizde uyguladığımız işlemlerle ilgili bilgi alabilir ve akabinde Buzdolabı temizliği randevusu oluşturabilirsiniz.

Buzdolabı Kokusunu Gidermek İçin 6 Adımda Profesyonel Desteğimiz

Buzdolabı kokusu nasıl giderilir sorusunun cevabı, üreme gerçekleştiren Salmonella ve Botulinum bakterilerinin yok edilmesiyle mümkündür. Salmonella ve Botulinum bakterilerinin yok edilmesi mevcut duruma göre %90 başarı ile gerçekleşebilmektedir.

Biyolojik sanitasyonlarda ufakta olsa muhakkak devam riski bulunur.

Bu sebeple buzdolabı kurtlanması ya da leş kokusu problemlerinizde vakit kaybetmeden profesyonel destek almalısınız.

 

Tekdez Kurumsal İle Buzdolabı Temizliği Hizmeti

  1. İlk olarak kendi başınıza uygulamanız gereken işlemleri yapınız.

Ekiplerimiz gelene kadar buzdolabının elektrik bağlantısını sonlandırın. Buzdolabı ve mutfak içerisindeki tüm gıdaları çöpe istifleyin. Dolap içerisini yüzey temizleyiciler ve çamaşır suyuyla silin, temizleyin. Evde günü birlik gıdalar tüketin, gıda bekletmeyin.

  1. Buzdolabının arka tekne ve havalandırma borusu dezenfektesi

Akredite ekiplerimiz ilk olarak buzdolabının arka tahliye teknesinin ve tekne havalandırma hortumunun temizlik dezenfektesini yapmaktadır. Tahliye teknesinin doluluğuna göre dolabın sert refleks hareketleriyle fazla sallanmaması gerekmektedir. Aksi durumda tekne içerisindeki kötü kokulu atık su, dışarı temas eder.

  1. Buzdolabının lastik ve filtrelerinin temizliği

Ekiplerimiz yine kötü kokuyu barındıran dolap lastikleri ve lastik filtrelerini temizleyip dezenfekte etmektedir.

  1. Buzdolabının iç kısım temizlik dezenfektesi

Ekiplerimiz buzdolabının tüm iç ünitesini hidrojen ve güçlendirilmiş hidrojenle temizleyip dezenfekte etmektedir. Bu uygulama ile dolap içerisindeki Salmonella ve Botulinum bakterilerinin yok edilmesi amaçlanır.

  1. Buzdolabı iç ünitenin ozonlanması

Buzdolabının iç ünitelerine 2 adet 10.000 mg kapasiteye sahip ozon nötralizasyon makineleri kurularak, dolap içerisinde kötü kokuya sebebiyet veren spor, mantar ve patojenlerin yok edilmesi amaçlanır.

  1. Tüm hane içinin ozonlanarak dezenfekte edilmesi

Salmonella ve Botulinum bakterileri hava ve nesnesel bulaşma yapabildiği için mekanın dezenfeksiyonu muhakkak ekiplerimiz tarafından yapılmalıdır. İç mekan dezenfektesinde ozon miktarı mikroorganizmaların yaşayamayacağı seviyelere çekilerek bakterinin yok edilmesi hedeflenmektedir.

 

DİKKAT! YAPMAMANIZ GEREKENLER

Buzdolabı biyolojik kirliliklerinde erken müdahale çok önemlidir. Buzdolabınızın ve diğer ev eşyalarınızın atılmaması için, sağlık problemleri yaşamamak için vakit kaybetmeden firmamızla iletişime geçiniz.

Buzdolabı ön temizliğinde çamaşır suyu veya benzer ürünler kullanınız. Asla sirke, vanilya, karbonat gibi gıda ürünlerini temizlikte kullanmayınız.

Buzdolabı temizliğinde böcek – haşere ilaçlama yapılmaz. Bunu fırsat bilen firmalara dikkat etmelisiniz. Hiçbir gıda saklama alanına böcek ilaçları vurulmamalıdır.

Buzdolabını elektrik fişine takılı bırakmayın. Buzdolabının ekiplerimizin dezenfektesine kadar motor ünitesinin çalışmaması gereklidir.

Kapalı gıdaları atmamazlık yapmayın. Hiç açılmamış paketli bir gıda ürünü bile olsa bakteriye maruz kalabilme tehdidine karşı kullanmadan atınız.

Firmamızdan da destek alsanız, mutlaka Sağlık Bakanlığı, İSO, hijyen, mesleki eğitim gibi akreditasyon belgelerimizi sorgulayın. Böylelikle durumunuzu fırsata çevirmek isteyen firmalara karşı önlem almış olursunuz.

Ön temizliğiniz sonrası kötü koku geçer, bakteri ölür diye düşünmemelisiniz. Yaptığınız işlem sadece mevcut kirliliği yavaşlatır, yok etmez. Bu tutum haliyle vakit kaybına neden olacaktır.