Telefon Yol Tarifi WhatsApp

Bahçe Su Deposu Temizliği

Bahçe Su Deposu Temizliği

Bahçe Su Deposu Temizliği

Kullanılan suyun niteliğine göre depo seçimi çok önemlidir. Örneğin yer altı su kaynaklarının depolanmasında beton ya da plastik depolar tercih edilirken, içme suyu depolama da metal alaşım su depoları tercih edilmelidir.

Su depoları ham maddelerindeki özelliklere göre 3 ana grupta incelenmektedir. Bunlar;

  1. Plastik su depoları,
  2. Metal alışım su depoları,
  3. Beton su depolarıdır.

Su depoları, günlük yaşantımızda birçok yerde su teminini hali hazırda karşılamak için kullanılmaktadır. Farklı amaçlar doğrultusunda içerisindeki suyu muhafaza etmektedir. Bunlara örnek verecek olursak, içme suyu depoları, kullanım suyu depoları, yangın suyu depoları ve bahçe sulama depoları su teminini karşılamaktadır.

Aralarında en çok temizliği ihmal edilen depolar, bahçe sulama depolarıdır. Bahçe su deposu temizliği atlanmaması gereken önemli bir konudur.

Su depolarına gelen suyun nitelikleri de farklılık gösterebilir. Suyun niteliklerini şu şekilde sıralayabiliriz; şebeke suyu, kuyu suyu, içme suyu, taşıma suyu olarak nitelendirilebilir.

Bahçe su deposuna temin edilen su; kuyudan dolum olduğunda şebeke ve taşıma suyuna oranla daha fazla risk teşkil etmektedir.

Bahçe su depoları genellikle plastik, fiber ve polietilen depolar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunlar depo çeşitleri arasında üretimdeki malzemeden kaynaklı en hızlı bakteri üreten depolardır.

Plastik depoların tercih edilmesinin sebebi kurulumunun kolaylığındandır. Villalarda ve müstakil konutlarda sık sık karşımıza çıkmaktadır. Yerden tasarruf etmek için, açık alana konumlandırıldığı gözlemlenmektedir.

Bahçe depoları genellikle açık alanlarda kurulumları gerçekleşmesinden ötürü, sıcaklığa uzun süre maruz kalmaktadırlar. Buda bakterilerin hızlı üremesine yol açar. Bu tehlikeyle beraber depo içerisinde yosunlaşma problemi de başlamaktadır. Yosunlaşma problemi ise depo içerisinde kötü kokuya neden olur. Su deposunu etkileyen sıcaklık faktörü, güneş ışınlarının ultraviyole etkisinden kaynaklıdır.

Plastik depo haricinde, yer tasarrufu avantajından dolayı toprağa gömülü beton bahçe su depoları da günlük hayatta sıkça kullanılmaktadır.

Toprağa gömülü ve betondan inşa edilmiş bahçe su depolarının, avantajlarının yanı sıra dezavantajları da bir hayli fazladır. Bunlara en basit örnek, üst tarafa bakan kapakları tam kapatılmadığında içerisine toprak, çamur ya da yabancı maddelerin girmesine neden olur.

Bahçe su depoları toprağa gömülü olduğunda, perkolasyona uğrarlar. Perkolasyon; zeminden sızan suların toprak altına karışmasıdır. Yağmur suları toprak yüzeyinde kalmayarak, toprak altına doğru perkolasyon yapar. Buda toprağa gömülü beton su deposuna ulaşır ve depoyu korozyona uğratır.

Perkolasyon ile yağmur suyu dışında lağım ve rögar suyunun da bulaşma riski vardır. Bu depoyu kötü yönde etkilemektedir. Rögar ya da lağım suyu bulaşmış bir depo, biyolojik kirliliğinin var olduğu anlamını taşımaktadır.

Plastik su depolarında perkolasyon sorunu oluşmasa da, zaman zaman depoda çatlama ve yarılmalar olabilir.

Bahçe su deposu temizliği öncesinde ve temizlikte dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde olmalıdır;

  1. Bakteri oluşumunun engellenmesi için, sıcaklık etkeni ortadan kaldırılmalıdır. Güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde konumlandırılması gerekir,
  2. Bahçe su depolarının muhakkak kapakları olması gerekmektedir,
  3. Toprak altına gömülü olan beton bahçe su depolarında, kapağın yarık ve çatlak olmaması gerekir,
  4. Temizlik dezenfeksiyon hizmeti, Sağlık Bakanlığı genelgesine uygun olarak su kesintisi olduğu durumlarda 3 ayda bir, diğer durumlarda 6 ayda bir alınması gerekmektedir,
  5. Bahçe su deposu temizleme süreci periyodik olarak ilerlemesi gerekmektedir,
  6. Bahçe su deposu temizlik hizmeti yetkili firmalardan alınması gerekir,
  7. Su deposu temizliği dışında deponun belirli aralıklarla havalandırma işlemi sağlanmalıdır,
  8. Bahçe su deposu temizliğinde Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle dezenfekte işlemi yapılmalıdır.

Kirliliği önlemenin ve sağlıklı su kullanımının tek yolu su deposu temizleme hizmetinin aksatılmadan yapılmasıdır. Su deposu temizleme ve dezenfektesinin dışında depoların bakımlarının yapılması ve kurulum aşamalarındaki esaslar önem arz etmektedir.

Tekdez Kurumsal firmamızın yetki ve kalite sertifikaları eksiksiz olarak sizlere sunulmaktadır. Profesyonel temizlik ekibimizle su deposu temizliği ihtiyacınızı, talepleriniz doğrultusunda karşılamaktayız.

Su deposu temizliği ve dezenfektesi, su sebil temizliği, sıcak su tankı temizliği, havuz dezenfektesi, ortam sanitasyonu, su tesisat temizliği ve buzdolabı temizleme hizmetleri de ekiplerimiz tarafından profesyonel olarak verilmektedir.

Türkiye geneli geniş hizmet ağımızla, siz değerli müşterilerimizin taleplerine istinaden, Bahçe su deposu temizliği konusunda memnuniyetle destek vermekteyiz.

Bizlere ulaştığınız takdirde temizlik konusunda yapılması gerekenleri ve bütün bilgileri sizlere sunmaktayız.

Bahçe su deposu temizleme ve dezenfektesi hakkında detaylı bilgi ve talepleriniz için Tekdez Kurumsal firmamız ile iletişime geçebilir, müşteri temsilcinizden destek alabilirsiniz.